Weekend plin de incendii in Teleorman

In weekendul ce a trecut au fost nu mai putin de 37 de incendii in Teleorman , 35 manifestandu-se la vegetatia uscata si doua la locuintele si anexele gospodaresti ale unor cetateni.

Sapte ore s-au luptat cu focul duminica , in localitatea Suhaia , pompierii militari din cadrul subunitatilor Zimnicea , Turnu Magurele si Furculesti, cu cinci autospeciale de lucru cu apa si spuma. Au fost ajutati si de autoritatile locale si mai multi cetateni din zona afectata , care au intervenit cu un buldoexacavator si o autocisterna cu apa.

In sprijinul lor a venit si Doamna Prefect Valentina-Veronica Mitran Piticu care a fost prezenta la locul interventiei , facand posibila trimiterea unei autocisterne cu apa si a unui buldoexcavator din localitatile limitrofe , Piatra si Viisoara

Au ars sau au fost distruse de incendiu in jur de 10 ha , trei anexe gospodaresti si 800 baloti de fan si lucerna ,au fost salvate in schimb casele de locuit din apropierea incendiului.Cauza probabila a incendiului a fost focul deschis, lasat nesupravegheat care s-a extins din cauza vantului puternic si a vegetatiei uscate din jur.Interventia pompierilor a fost una dificila din cauza drumului greu accesibil si a vantului puternic .

O alta interventie de aproximativ cinci ore a fost in satul Parul Rotund , din comuna Nenciulesti , unde pompieri au intervenit cu trei autospeciale de lucru cu apa si spuma si o autocisterna.

Incendiu s-a manifestat la vegetatia uscata si anexele gospodaresti din apropierea mai multor case de locuit.Interventia a fost de asemenea dificila ca si in cazul incendiului din Suhaia datorita suprafetei mari a incendiului, de cantitatile mari de materiale combustibile , de lipsa surselor de apa din localitate si de vantul puternic .Au ars trei anexe gospodaresti , 200 baloti fan si aproape 10 hectare de miriste.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *