Tot mai multi teleormaneni cad in plasa escrocilor online. Prejudiciile sunt imense

Zeci de teleormaneni au fost tepuiti pe internet in ultimii 4 ani. Prejudiciile sunt imense, pentru ca reclamele acceptate de retelele sociale, desi sunt escrocherii, sunt cat se poate de credibile

Retelele sociale au fost inundate in ultimele luni cu reclame platite care promit castiguri imense daca investesti in actiuni hidroelectrica sau alte companii de stat, ori in monede virtuale.

Cu ajutorul inteligentei artificiale, pare ca unele sunt stiri de la ProTV, altele promisiuni de la diferite vedete sau politicieni: ex Smiley sau Marcel Ciolacu.

In plasa acestor escroci au cazut zeci de teleormaneni. Doar o parte dintre acestia au depus si plangere la politie.

In 2023, un teleormanean a ramas fara aproape 10.000 de euro dupa ce a crezut ca daca ii investeste in schema pe care a vazut-o pe net urmeaza sa castige minim 100.000 de mii de euro.

Aproape 100 de teleormaneni au depus plangeri ca au pierdut bani prin aceste scheme frauduloase in ultimii ani, insa numarul lor aproape ca a explodat in 2024, o data cu invazia de reclame platite pe Facebook sau Instagram , care par extrem de credibile.

Cum actioneaza escrocii, descrie IPJ Intr-un document trimis exclusiv publiucatiei Teleorman-News.ro

Recomandam sa aratati in special parintilor si bunicilor aceste informatii, pentru a nu cadea in plasa escrocilor, pentru ca prejudiciile devin aproape imposibil de recuperat, intrucat tepuitorii sunt persoane din tari precum Africa sau Asia, care nu prea pot fi depistati si trasi la raspundere.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *