Teleorman, printre cele mai depopulate judete- a pierdut in doar 10 ani populatie cat are Turda

Teleorman pierde in ultimii 10 ani populatie echivalenta cu intregul oras Turda, sau Slobozia: peste 56.000 de teleormaneni nu mai traiesc in judet. Unii s-au mutat definitiv in alte orase din tara, in special in Bucuresti, altii au plecat definitiv peste hotare, si altii efectiv au trecut in nefiinta.

Astfel ca judetul nostru se gaseste spre coada clasamentului din punct de vedere al populatiei din Romania, pe locul 30 din 41.

Populatia Teleormanului este si una imbatranita,  vârsta medie a județului este mai mare cu aproape 4 ani decat media pe tara.

Aproape toate localitatile din Teleorman au inregistrat o scadere de populatie rezidenta, conform ultimului recensamant, cu exceptia a doua localitati Dracea si Poroschia, ambele localitati inregistrand o crestere de peste 200 de rezidenti in ultimii 10 ani.

Cele mai mari scaderi de populatie le-au inregistrat orasele, Alexandria, Rosiori si Turnu pierzand peste 5000 de locuitori fiecare iar la sate conduc detasat Islaz, Orbeasca si Botoroaga, cu peste 1000 de rezidenti in minus fiecare in ultimii 10 ani.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *