Situatie critica la spitalul din Alexandria- garzile insuficiente pe pediatrie pun viata micutilor in pericol

In Alexandria, unde este cel mai mare spital din judet, fiind si singurul de urgenta, garzile de pediatrie nu sunt acoperite.

Sunt zile cand nu este niciun medic.

Dupa ce doi medici au iesit la pensie, si unul si-a dat demisia (doi dintre ei lucreaza doar in privat acum), spitalul judetean din Alexandria a ramas doar cu 3 medici pediatri: unul peste limita de varsta de pensionare, un medic rezident, care mai face garzi cand si cand, si inca un medic care abia a iesit din rezidentiat, care nu pot acoperi garzile.

In cursul saptamanii, programul la pediatrie este doar dimineata (intre 7:30 si 13:30), iar 10 garzi pe luna sunt complet descoperite, in ciuda eforturilor conducerii de a aduce personal.

S-au scos sistematic la concurs posturi, plus discutii cu centrele universitare mari pt a coopta medici in contract doar pentru garzi, insa deocamdata nu s-au gasit solutii.

Ne-a declarat Alexandru Dobre, managerul spitalului, care incearca sa remedieze aceasta situatie, fara sorti de izbanda pana acum

Mai mult, la ultimul concurs organizat pentru medici specialisti de pediatrie din SJU Alexandria nu s-a prezentat absolut nimeni.

Astfel incat, daca un micut din Teleorman are nesansa sa aiba o problema grava cand nu este nimeni pe garda la spital, acesta trebuie trimis la Bucuresti la un spital de specialitate, timp care se pierde, in special cand situatia este critica.

Spitalul judetean din Alexandria se confrunta cu o lipsa de personal medical specializat nu doar pe pediatrie, iar situatia nu pare sa aiba o solutie ferma in viitorul apropiat, intrucat nimeni nu pare interesat sa vina sa lucreze aici, ca medic specialist, in ciuda eforturilor conducerii de a oferi beneficii.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *