Primaria Furculesti la ceas de bilant.

Primaria Furculesti la ceas de bilant.

La finalul unui ciclu de mandat, este momentul ca fiecare administratie locala din Romania, si, implict, din Teleorman, sa dea socoteala in fata alegatorilor, indiferent daca aceasta isi mai doreste sau nu un mandat. Furculesti, o comuna de langa Alexandria, spre Turnu Magurele, a avut un start al proiectelor dupa ce mandatul de primar a fost preluat de Ginel Pana.

“Avand in vedere ca am trecut prin doi ani de pandemie, in care lucrurile au stagnat, realizarile au fost mai vizibile in ultii doi, vreau sa amintesc multiplele îmbunătățiri semnificative in Furculesti:

 • Extinderea rețelei de apă în satul Spatarei, asigurând accesul la apă potabilă pentru mai mulți locuitori.
 • Instalarea unei centrale de încălzire GPL la școala cu clasele I-VIII din Furculești, pentru a crea un mediu educațional adecvat.
 • Modernizarea grupului sanitar al aceleași școli, îmbunătățind condițiile de igienă pentru elevi și profesori.
 • Instalarea de centrale electrice la grădinițele din Spatarei și Furculești, contribuind la eficientizarea energetică a acestor instituții.
 • Implementarea unui sistem de canalizare și ape uzate, parte din programul Anghel Saligny, proiect aflat în execuție, menit să modernizeze infrastructura locală.
 • Construcția unei gospodării de apă în satul Voievoda, de asemenea în execuție, pentru a spori accesul la apă potabilă.
 • Extinderea rețelei de apă în satele Furculești, Moșteni, Voievoda, proiect inclus în programul Anghel Saligny și aflat în derulare.
 • Sprijinirea lăcașelor de cult și împrejmuirea cimitirelor din satele Furculești, Moșteni, Voievoda și Spatarei, reflectând grija pentru patrimoniul spiritual al comunității.
 • Achiziționarea de utilaje prin AFIR pentru primăria Furculești, pentru a îmbunătăți eficiența serviciilor publice.
 • Construirea unui teren sintetic și a unei zone de agrement pentru Școala Generală cu clasele I-VIII din Furculești, încurajând sportul și activitățile recreative.
 • Instalarea iluminatului public stradal și a unui sistem de monitorizare cu camere video, măsuri care sporesc siguranța comunității.
 • Reabilitarea drumurilor comunale din satele Furculești, Moșteni, Voievoda și Spatarei, îmbunătățind infrastructura de transport local.”

Edilul sef spune ca a fost implicat activ in proiectele derulate si isi doreste sa realizeze trotuare in satele Voievoda, Mosteni si Spatarei, sa reabiliteze gradinitele si caminele culturale, sa asfalteze drumurile comunale din toate cele 4 sate arondate comunei, Furculesti, Mosteni, Voievoda si Spatarei, sa reabiliteze scoala, sa exstinda sistemul de canalizare, dar si sa racordeze comuna la reteaua de gaze.

Cu privire la discutiile pe tema legalitatii, primarul din Furculesti trage acum linie nu doar la ce s-a facut in ultimii 4 ani, dar si la cum s-a facut:

“Totul s-a realizat cu consultarea juristilor, pentru ca legea sa fie respectata intru totul. Constientizez ca ne aflam in campanie electorala, iar eu sunt impacat si ca edil sef, si ca om, stiind ca am facut tot ce a tinut de mine pentru dezvoltarea comunei Furculesti”-Ginel Pana

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *