Primaria Draganesti- Vlasca faciliteaza colectarea selectiva a deseurilor

Incepând de luni, 22 aprilie,primaria Draganesti- Vlasca faciliteaza colectarea selectiva a deseurilor prin inceperea distribuiri pubelelor pentru colectarea deșeurilor biodegradabile, la nivelul întregii comunități, Distribuirea se va face in baza solicitării adresate Compartimentului Contabilitate, taxe și impozite, resurse umane.

Instituția va asigura de asemenea cetatenilor comunei saci negri pentru deșeurile reziduale si saci verzi pentru deșeurile selective din sticlă.

Colectarea selectivă a deșeurilor se va efectua după cum urmează:

  • 1 săptămână – deșeuri reziduale;
  • 2 săptămână – deșeuri biodegradabile;
  • 3 săptămână – deșeuri reziduale;
  • 4 săptămână – deșeuri selective (inclusiv deșeuri din sticlă).

Colectarea selectiva este o actiune importantanta pentru comunitate si pentru planeta in general deoarece planeta noastra este plina de deseuri, iar responsabilitatea de a gestiona aceasta situatie sta în mainile noastre. Aproape toate materialele ce compun deseurile se pot recicla, daca suntem atenti la modul in care facem acest lucru: hartia, sticla, plasticul, aluminiul, metalul sau lemnul.

Descompunerea deșeurilor in mediu durează mii de ani de aceea este misiunea noastră să colectăm selectiv , asa vom trai intr-un mediu curat si resursele naturale nu vor mai fi utilizate in exces deoarece colectarea selectiva transforma deseurile in resurse

Romania are o rata foarte mica a reciclarii deseurilor, asadar initiativa primariei Draganesti-Vlasca este una bine venita si un exemplu de urmat .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *