La un pas de explozie, la Km0 al Alexandriei, dupa ce un “Dorel” care punea borduri a spart teava cu gaze.

Sute de oameni au ramas fara gaz marti dupa amiaza dupa ce un muncitor care sapa pentru a inlocui bordurile de pe strada Av Colfescu a spart teava cu gaze.

Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta, al carui sediu central se afla la doi pasi de locul incidentului, nu a fost anuntat, insa la fata locului au ajuns reprezentatii companiei “Distrigaz Sud Retele”, care au constatat ca gazele tasneau ca din sonda in una din cele mai aglomerate intersectii din Alexandria, la ora de varf.

Doar o scanteie sau o tigara aprinsa au lipsit pentru ca evenimentul sa devina o reala tragedie.

Desi reactia companiei de gaze anunta 172 consumatori afectati , de pe 4 strazi, numarul acestora a fost mai mare, fiind afectata cel putin si strada Carpati.

La ora redactarii acestui material, la peste 24 ore dupa incident, inca se lucreaza la remedierea problemei, iar muncitorii care puneau borduri au sistat lucrul in zona cu teava, despre a carei existenta trebuiau sa stie dinaitne sa se apuce sa sape cu utilajele, lucru complet ilegal.

Menționăm, de asemenea, faptul că, potrivit legislației în vigoare, în zona de protecție a rețelelor de distribuție a gazelor naturale nu este permisă săpătura mecanizată, aceasta putându-se efectua exclusiv manual.  De asemenea, companiile care efectuează lucrări în carosabil ce pot afecta reţeaua de distribuţie a gazelor naturale au obligaţia să solicite un aviz tehnic şi consultanţă tehnică din partea Distrigaz Sud Reţele tocmai pentru a preîntâmpina astfel de situații.

A declarat in exclusivitate pentru Teleorman-NEWS.ro compania Distrigaz Sud

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *