Inceput de vara fierbinte si cu fenomene extreme

Solstitiul de vara se apropie cu temperaturi record pentru aceasta perioada si disconfort termic accentuat ,valul de caldura se va extinde in toata tara incepand de azi si de pe data de maine se va intensifiva in Banat , Oltenia , jumatatera de vest a Munteniei, sudul Crisanei si sud-vestul Transilvaniei.

In zonele mai sus mentionate se va instaura codul portocaliu de caldura , temperaturiile se vor situa intre 33-37 de grade , iar indicele temperatura-umezeala va depasi pragul critic de de 80 unitati.Noaptea va fi tropicala , cu temperaturi minime ce se vor situa in jurul valorii de 20 grade.

Toate acestea au loc dupa ce saptamana trecuta am avut cod rosu de vreme extrema cu grindina de marime medie si mare , vijelie puternica , averse torentiale si descarcari electrice , este un inceput de vara al extremelor .

Printre cele mai afectate de temperaturile extreme vor fi culturile agricole din cauza secetei,tinand cont ca prima jumatate a luna aprilie a fost cea mai secetoasa din istorie si ploile din ultimul timp nu au reusit sa refaca necesarul de apa .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *