Este oficial- nu se va mai face a treia fantana pe pietonal la Alexandria

Poate cel mai asteptat proiect din Alexandria ultimilor 30 de ani a fost refacerea pietonalului “Centrul”, cum i se mai spune.

Acesta , care a fost facut din marmura venetiana cu motive agrare, a fost degradat continuu in ultimile zeci de ani, si este in plina lucrare de a fi refacut de la zero, cu granit, pe fonduri europene.

Proiectul prevede si trei fantani arteziene, cate una pe fiecare segment (I Creanga- Alex Colfescu, Al Colfescu-C-tin Brancoveanu, si C-tin Brancoveanu-Bucuresti). Primele doua au fost deja realizate, si urmeaza finisajele si testele tehnice, insa a treia , cea de pe ultimul segment din zona pietei centrale nu a mai fost construita, din cauza unor probleme tehnice aparute la desfasurarea implementarii proiectului.

Nici nu se va mai realiza, urmand cel mai probabil sa fie inlocuita in proiect cu un spatiu verde.

In locul unde aceasta ar fi trebuit realizata, mai precis subteran, se afla canalizatii de transmisiuni si cabluri de tensiune, lucru de care nu s-a stiut nici la realizarea proiectului, nici la realizarea studiului de fezabilitate.

Practic, la implementarea fizica proiectului de refacere al pietonalului din Alexandria, s-a descoperit acest lucru, iar noul pietonal din Alexandria va beneficia doar de doua fantani, in loc de 3, cum a fost prevazut in proiect.

Costurile refacerii centrului pietonal din Alexandria sunt de aproape 20 milioane de euro, fonduri europene.

One Comment on “Este oficial- nu se va mai face a treia fantana pe pietonal la Alexandria”

  1. Să-și bage p@#$%la în ele de fântâni arteziene!
    A ciuntit parcul de la Casa de Cultură ca să o facă pe aia de acolo, de parcă avea prea multe parcuri în oraș, iar aia de la Crinul e ca un căcat în mijlocul drumului! trebuie să ocolești pe la școala 3 ca să mergi înainte.
    Cum am mai spus, orașul ăsta a fost blestemat să aibă numai proști la urbanism.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *