Carne de pasăre infestată cu Salmonella, descoperită la PENNY

Comisarii Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) au găsit Salmonella la mai multe produse de pasăre vândute într-un mare lanț de magazine din țară ,probele contaminate cu salmonella au fost prelevate din produsele: piept de pui cu os şi piele, lot 1041203; ficat de pui Hanul Boieresc, lot 1041203; pui grill Hanul Boieresc, lot 1041103 şi lot 1041203, producător SC Vanbet SRL, localitatea Strâmtura Mitoc, comuna Banca, judeţul Vrancea.

“Mă întreb dacă, şi în această situaţie, facem rău menţionând numele produsului şi al producătorului, aşa cum se plâng unele asociaţii patronale. Mă bucur totodată că reuşim să ajutăm Autoritatea Naţională Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor, desfăşurând în continuare acţiuni pe care aceştia le contestă. Pot înţelege că atât unii, cât şi alţii, nu s-au obişnuit încă cu ideea de transparenţă, chiar dacă aceasta, în unele situaţii, afectează anumite interese financiare, pe care, în opinia mea, le consider meschine în raport cu interesul consumatorilor”, a declarat preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, Horia Constantinescu”

Controalele au avut loc în cursul zilei de 13.03.2024 si au fost facute de comisarii de la CRPC Bucureşti Ilfov la depozitul societatii Rewe România S.A. (Penny) din comuna Ștefănești și în alte două magazine din București, după ce a existat suspiciunea contaminării cu Salmonella a mai multor produse de pasăre. Prezenta salmonellei a fost confirmata in urma analizelor de laborator, prin examenul microbiologic

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *